Hem
Investerare
Pressmeddelanden
Sleep Cycle och CURA of Sweden – Med gemensam kampanj hjälper de människor sova ännu bättre
Sleep Cycle och CURA of Sweden – Med gemensam kampanj hjälper de människor sova ännu bättre

Göteborg, 27 April, 2021 - En av världens mest använda digitala sömnplattformar och tjänst för analys av sömnvanor, Sleep Cycle, har inlett ett samarbete med CURA of Sweden – marknadsledare inom sömnförbättrande produkter såsom tyngdtäcken. Med gemensam produktkampanj tillgänglig både digitalt och i handeln, vill Sleep Cycle och Cura tillsammans göra det enklare för människor att sova ännu bättre.

Sedan lanseringen 2009 har Sleep Cycle med sin patenterade ljudanalys givit miljontals användare världen över ökad kunskap om sina personliga sömnvanor och insikter kring vad som gynnar god sömn. CURA of Sweden är i sin tur ett ungt företag som redan nått stora framgångar på den nordiska marknaden genom att tillgängliggöra sömnförbättrande produkter, som tidigare endast använts inom vården, för allmänheten.

”Till följd av Covid-19 upplever en stor del av våra användare ökad stress och oro som leder till svårigheter att somna. Vi har under 2020 därför satsat på att utveckla vårt ljudbibliotek med avslappnande musik, meditation och berättelser för att hjälpa användarna att somna. Tillsammans med CURA, vars tyngdtäcken har en bevisad positiv effekt på sömn, ser vi spännande möjligheter att på ett konkret sätt kunna göra stor skillnad för människor med sömnsvårigheter, helt i linje med vårt och CURAs mål” säger Carl Johan Hederoth, VD på Sleep Cycle.

Med miljarder analyserade nätter är Sleep Cycle den ledande mobila tjänsten för sömnanalys och en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik. Nyligen publicerades en studie av bla Harvard Medical School baserad på Sleep Cycles sömndata, med målet att se hur människors sömn i fem storstäder världen över påverkats under Covid-19 pandemin.

CURAs tyngdtäcken och tyngdfiltar är registrerade som medicintekniska hjälpmedel hos Läkemedelsverket, och bland annat har en placebo-kontrollerad studie vid Karolinska Institutet påvisat tyngdtäckets positiva effekter på användarens sömn. CURA of Sweden har mött ett enormt gensvar sedan lanseringen 2017 och har idag Europas mest sålda tyngdtäcke tillsammans med ett växande utbud av produkter som alla designats med målet att få människor att sova hälsosammare.

”Vi vill hjälpa människor till hälsosammare sömn genom att driva utvecklingen av högkvalitativa, sömnförbättrande produkter, däribland våra mycket populära tyngdtäcken. För att validera effekterna av våra produkter arbetar vi kontinuerligt med studier, vissa utförda i egen regi med våra kunder som deltagare, och andra utförda med externa samarbetspartners eller forskare. Tillsammans med Sleep Cycle kommer vi nå ut till människor vars intresse för sömn redan har väckts”, säger Peter Tiberg, sälj- och marknadsdirektör på CURA of Sweden.

För ytterligare information kontakta:

Malin Abrahamsson

PR & Partnerships, Sleep Cycle

[email protected]

+46 (0) 739 726 424

Om Sleep Cycle

Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnmonitorering och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilapplikationen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Med huvudkontor i Göteborg, Sverige, har Sleep Cycle 27 anställda.

Om CURA of Sweden

CURA of Sweden är ett svenskt företag som grundades år 2017, och som jobbar med högkvalitativa sovrumsprodukter med funktion och sömnfördelar i centrum. Företaget ligger bland annat bakom Europas mest sålda tyngdtäcke CURA Pearl Classic, som enligt en enkätstudie med 450 deltagare får nio av tio användare att uppleva bättre sömnkvalitet. Med över 500,000 sålda tyngdtäcken, ett växande sortiment och ett stort distributionsnät arbetar CURA of Sweden för sin långsiktiga vision att hjälpa så många människor som möjligt till bättre sömnhälsa.
Bilagor

wkr0006.pdf

Release
Visa

Cookies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Magna ullamcorper amet tellus proin odio. Porttitor dignissim vitae malesuada egestas.
DeclineAccept