Logotype
Sleep Cycle integrerar unik teknologi för sömnanalys i Samsung Health
augusti 12, 2021, 10:30
Sleep Cycle, den ledande plattformen för sömnanalys, meddelar idag att man inleder ett samarbete med Samsung och integrerar sin patenterade snarkteknologi för sömnanalys i Samsung Health. För de användare som önskar en djupare upplevelse finns möjlighet att enkelt uppgradera till Sleep Cycles premiumerbjudande i Sleep Cycles app. Sleep Cycle kommer att erhålla ca 3,5 mkr i intäkter under det tredje kvartalet 2021 kopplat till integrationsutveckling. För nya premiumanvändare som genereras via Samsung Health tillämpas en sedvanlig modell för intäktsdelning mellan Sleep Cycle och Samsung.

Samsung och Sleep Cycle har under en längre tid arbetat nära för att utveckla Samsung Health. Tillgången till Sleep Cycles patenterade teknologi för snarkdetektering med tillgång i Samsung Health är ännu ett steg i att skapa en bättre användarupplevelse på Samsungs mobila enheter. Sleep Cycles strategi inbegriper att växa på nya plattformar och att teknologin för sömnanalys och snarkdetektering ska finnas tillgänglig på telefoner, wearables och andra uppkopplade enheter. Genom detta samarbete breddas användningen av sömnteknologin samtidigt som nya möjligheter för konvertering av användare till Sleep Cycles premiumerbjudande skapas.

Verkställande direktör Carl Johan Hederoth kommenterar samarbetet:

”Samarbetet med Samsung är det första där vi integrerar vår teknologi närmare en hårdvarutillverkare och ligger helt i linje med vår strategi. Att ett smakprov av vår sömnteknologi finns förinstallerad på Samsungs mobila enheter där användaren sedan enkelt kan uppgradera till premiumerbjudandet är en affärsmodell vi tror starkt på. Detta är vårt första samarbete av den här typen och vi ser självklart stora möjligheter i att både växa vår användarbas och att växa på Android plattformen som helhet.”

För mer information, se http://www.sleepcycle.com eller kontakta:

Carl Johan Hederoth
VD

[email protected]

Per Andersson
CFO och Head of Investor Relations
[email protected]
+46 70 939 5327

Malin Abrahamsson
Head of PR

[email protected]
+46 73 972 6424

Om Sleep Cycle
Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnanalys och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilapplikationen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle (www.sleepcycle.com) är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP. Sleep Cycle har 37 anställda och sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige.