Logotype
Apple lyfter fram Sleep Cycle ingenjör i serie om framstående kvinnor inom den europeiska appekonomin
november 2, 2022, 13:30
2 november 2022, Göteborg - Sleep Cycle, den marknadsledande appen för sömnanalys, tillkännagav idag att Maria Larsson, ingenjör i maskininlärning på Sleep Cycle, har uppmärksammats i Apples ‘Simply Outstanding (https://apps.apple.com/se/story/id1631322579?l=en)’ artikelserie, som lyfter fram kvinnor och icke-binära personer och deras bidrag till iOS-appekonomi. Marias drivande arbete med Sleep Cycles senaste "Vem snarkar?"-funktion, släppt exklusivt för iOS-användare idag, var avgörande i detta val.

Apple släppte idag den första artikeln från serien "Simply Outstanding". Sleep Cycle är otroligt glada att meddela att Apple väljer att lyfta Maria Larsson, maskininlärningsingenjör på Sleep Cycle, i deras artikelserie om kvinnliga topptalanger inom den europeiska appekonomin.

Maria har varit drivande i arbetet kring Sleep Cycles senaste strategiska funktion, 'Vem snarkar?', där hon tillämpat maskininlärningsmodeller för att skilja mellan snarkljud från två eller flera personer som delar ett sovrum. Med hjälp av flera miljoner användare som valde att dela sin data med Sleep Cycle kunde Maria ta sig an den komplexa uppgiften att träna en modell att skilja på människors snarkning med hjälp av ‘few-shot-learning’. Den nya innovativa lösningen är nu patenterad. För användaren kommer detta att ge en mer exakt bild av deras sömnhälsa. 

Snarkning kan faktiskt vara ett tecken på obstruktiv sömnapné och är kopplat till en lång rad andra negativa hälsoproblem. Att förse användaren med en omfattande sömnanalys och låta dem veta vem snarkningen kommer ifrån, är ett första steg för dem att implementera rätt åtgärder för deras sömnhälsa och övergripande välbefinnande.

Maria är utbildad civilingenjör i datateknik med inriktning på algoritmer från Chalmers Tekniska Högskola och har lång erfarenhet av datateknik, datavetenskap och maskininlärning, Marias arbete på Sleep Cycle innebär att utveckla innovativa maskininlärningslösningar för komplexa problem.

"Jag har en stark önskan att hjälpa andra genom innovation och på Sleep Cycle har jag möjligheten att ge människor över hela världen tillgång till verktyg som gör att de kan sova och må bättre. Tekniskt sett har vi med ‘Vem snarkar?’ lyckats att skapa en intressant lösning på ett ganska svårt problem”, kommenterar Maria Larsson, Machine Learning Engineer på Sleep Cycle.

Sleep Cycle sticker ut med sin starka representation av kvinnor i både ledarroller och i olika produktteam. 

Cecilia Mikkov, Chief HR Officer på Sleep Cycle, kommenterar:

“Inom den bransch vi verkar ser man ofta en överrepresentation av män. På Sleep Cycle är vi väldigt stolta över den jämna könsfördelning vi har idag. Vi arbetar aktivt med att erbjuda förmåner och skapa en arbetsmiljö som uppskattas av alla oavsett kön. Det är ett fokus vi har med oss genom både anställnings- och arbetsprocesser och som finns centralt i hela vår företagskultur."

Funktionen ‘Vem snarkar?' kommer att komplettera befintliga sömnverktyg i appen som exempelvis populära Smart Alarm, sömnspårning och analys genom ljud- eller rörelsedetektering, sömnmusik och meditationer. ‘Vem snarkar?’ kommer till en början att finnas tillgänglig exklusivt på iOS-plattformen.

Maria Larssons medverkan i Apples ‘Simply Outstanding’ serie tillkännagavs igår.

För mer information, besök www.sleepcycle.com eller kontakta: 

Per Andersson
CFO and Head of Investor Relations
[email protected]
 

Malin Abrahamsson
Head of PR
[email protected]
 +46 73 972 6424

Om Sleep Cycle
Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnanalys och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilappen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle (www.sleepcycle.com) är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP med huvudkontor i Göteborg. 

Downloads