Logotype
Sleep Cycle lanserar "Auto Sleep Tracker" för Apple Watch
mars 3, 2022, 10:00
GÖTEBORG, Sverige – 3 mars, 2022 – Sleep Cycle, den ledande plattformen för sömnanalys meddelar idag lanseringen av “Auto Sleep Tracker” - en efterlängtad funktion som vänder sig till ett växande segment av hälso- och teknikfokuserade Sleep Cycle användare som väntat på en sömlös Apple Watch-integration.

Den nya funktionen kommer att skapa färre uppehåll i användarnas sömndata och möjliggör daglig sömnanalys med mindre avvikelser. Sleep Cycles “Auto Sleep Tracker" hämtar data från Apple Health via Apple Watch vilket ger användaren en detaljerad sömnanalys samt en konsekvent serie sömndata genom automatisk inhämtning.

Denna nya funktionalitet reflekterar den globala trenden med ökad användning av bärbara enheter. ”Auto Sleep Tracker” möjliggör en mer omfattande hälsoanalys genom en närmare integration med Apple Watchs kärnfunktioner, och skapar rätt förutsättningar för ännu mer insiktsfull sömnspårning.

"Som en del av vår strategi att vara tillgängliga på alla dominerande plattformar, markerar 'Auto Sleep' ytterligare en milstolpe för Sleep Cycle och för våra många Apple Watch-användare", säger Carl Johan Hederoth, VD på Sleep Cycle. "Genom denna funktion skapar vi en avsevärt förbättrad upplevelse för Apple Watch användare. Vi ser ett ökat engagemang bland tidiga testgrupper och förväntar oss att segmentet för wearables kommer att växa. Lanseringen är ett viktigt steg för Sleep Cycle eftersom integrationen med wearables möjliggör djupare analyser och insikter som berikar användarnas upplevelse.”

Sleep Cycle har världens största databas av sömndata och genom att dra fördel av befintliga maskininlärningsmodeller, välgrundad på år av forskning och utveckling, ger Sleep Cycle användaren en väsentlig och betydelsefull sömnanalys.

För mer information om Sleep Cycle, vänligen gå till http://www.sleepcycle.com.

Media kontakter:

Per Andersson
FO and Head of Investor Relations
[email protected]
+46 70 939 5327

Malin Abrahamsson
Head of PR
[email protected]
46 73 972 6424

Om Sleep Cycle
Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnanalys och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilapplikationen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle (www.sleepcycle.com) är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP. 

Downloads