Logotype
Maciej Drejak föreslås som ny styrelseledamot i Sleep Cycle
juni 28, 2023, 08:30
Regulatory information
Göteborg, Sverige, 28 juni 2023 - Valberedningen har idag meddelat att Maciej Drejak föreslås utses till ny styrelseledamot. Sleep Cycles styrelse avser därför att kalla till en extra bolagsstämma.

Valberedningen i Sleep Cycle, som efter årsstämman 2023 består av Anna Sundberg (Handelsbanken Fonder), Martin Anthonsen (MCGA AB och H265 AB), Erik Olsson (GLA Invest SA) och Anne Broeng (styrelsens ordförande), föreslår att Sleep Cycles styrelse utökas med en styrelseledamot och att Maciej Drejak utses till ny styrelseledamot i Sleep Cycle. Maciej Drejak är grundare och huvudägare av Sleep Cycle och innehar genom bolag 43 procent av aktierna och rösterna i Sleep Cycle.

”Jag är glad över valberedningens förslag att utse Maciej Drejak till ny styrelseledamot i Sleep Cycle. Maciej har en gedigen erfarenhet av app- och mjukvaruutveckling och som grundare av Sleep Cycle kommer han tillföra värdefull kompetens och erfarenhet till styrelsearbetet” säger Anne Broeng, styrelsens ordförande.

Maciej Drejak (född 1978) är grundare och huvudägare av Sleep Cycle. Maciej Drejak har en naturvetenskaplig gymnasieutbildning och har en bakgrund som utvecklare, systemarkitekt och entreprenör. Utöver Sleep Cycle har han även grundat Ninja Games AB och Everdrone AB. Han har också utvecklat flera framgångsrika appar, websidor och andra applikationer. Maciej Drejak arbetar idag som ansvarig för mjukvaruutveckling på Everdrone AB där han även är styrelseledamot. Maciej Drejak innehar genom bolagen h265 AB och MCGA AB 8 707 984 aktier, motsvarande 43 procent av aktierna och rösterna, i Sleep Cycle. Maciej Drejak bedöms som oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen men inte i förhållande till bolagets större aktieägare.

Mer information om den extra bolagsstämman kommer framgå av kallelsen till den extra bolagsstämman som offentliggörs genom ett separat pressmeddelande.

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Sundberg, valberedningens ordförande
+46 70 845 0391
[email protected]

Om Sleep Cycle

Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnmonitorering och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilapplikationen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP och har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige.

Downloads