Logotype
Elisabeth Hedman blir ny CFO och Head of IR på Sleep Cycle
april 12, 2024, 08:30
Regulatory information
Göteborg, 12 april, 2024. Sleep Cycle AB (publ), en global ledare inom AI-driven sömnanalys, meddelar idag att Elisabeth Hedman tillträder som ny CFO och Head of Investor Relations (IR) för Sleep Cycle den 1 juni. Elisabeth kommer närmast från sitt uppdrag som CFO på TimeEdit och har tidigare arbetat på Norion Bank.

— Vi är enormt glada över att välkomna Elisabeth Hedman till Sleep Cycle som ny CFO och Head of IR. Hennes imponerande erfarenhet av att leda och driva ekonomifunktioner och tillväxt demonstrerar inte bara hennes ledarskapsförmåga utan understryker också hennes strategiska vision. En perfekt match för Sleep Cycle och våra ambitioner, säger Erik Jivmark, VD på Sleep Cycle.

Rekryteringen av Elisabeth Hedman avslutar den omstrukturering som företaget aviserat i januari, som en del av ett antal strategiska initiativ för att driva företagets ambitiösa tillväxtresa. Nuvarande CFO Per Andersson har meddelat att han kommer att lämna sin tjänst för att fortsätta sin karriär utanför bolaget.

— Per tillträdde som CFO i Sleep Cycle i början av 2021 och har varit drivande i utvecklingen av Sleep Cycle från ett privat bolag till ett börsnoterat företag med stark lönsamhet som nu tar avstamp mot högre tillväxt. Jag vill rikta ett varmt tack till Per för hans insatser under den här tiden och önska honom all lycka i framtiden, avslutar Erik Jivmark.

Per Andersson lämnar bolaget under slutet av det andra kvartalet för att säkra en god överlämning. 

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Jivmark | VD
[email protected]

Per Andersson | CFO 
+46709395327 [email protected]

Jonna Grenfeldt  | Pressansvarig
+46707357539 | [email protected]

Om Sleep Cycle
Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnmonitorering och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilapplikationen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP och har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige.

Downloads