Logotype
Sleep Cycle meddelar förändringar i ledningsgruppen, etablerar ny CCO-position för att stärka bolagets kommersiella ambitioner
februari 27, 2024, 13:00
Regulatory information
Sleep Cycle offentliggjorde nyligen en strategisk förändring där förbättrat samarbete mellan enheter och ökad operativ effektivitet ska uppnås genom att personalstyrkan konsolideras till huvudkontoret i Göteborg. Som ett led i den förändringen meddelar företaget idag förändringar i ledningsgruppen. Peter Alsterberg kommer att ansluta till Sleep Cycle som Chief Commercial Officer (CCO), en nyinrättad position. Vidare har Samuel Cyprian, Chief Product Officer, och Cecilia Mikkov, Chief HR Officer, avböjt att flytta med till Göteborg och kommer att lämna Sleep Cycle.

Samuel Cyprian och Cecilia Mikkov har avböjt att flytta till huvudkontoret i Göteborg och kommer därför att lämna Sleep Cycle 30 april 2024. De kommer båda att fortsätta i externa rådgivarroller fram till 1 augusti 2024. Arbetet med att rekrytera efterträdare inleds omedelbart.

"Vi är djupt tacksamma för allt Samuel och Cecilia har gjort för företaget, och önskar dem all framgång", säger Erik Jivmark, VD, Sleep Cycle.

Peter Alsterberg har 20 års erfarenhet som management- och strategikonsult inom ett brett spektrum av branscher på globala marknader. Han kommer närmast från en tjänst som Executive Vice President, Sverige, Danmark och Finland på Frog (en del av Capgemini Invent). Han har tidigare haft rollen som Vice President på Capgemini Invent samt affärsrådgivare och projektledare på Nordea. Som Chief Commercial Officer på Sleep Cycle kommer Peter att fokusera på partnerskap, intäktsförvaltning och nya intäktsströmmar genom att utnyttja Sleep Cycles anonymiserade data och plattform.

"Jag är mycket glad över att välkomna Peter till teamet. Hans internationella erfarenhet, kombinerat med bred kunskap inom digitala produkter och tjänster, kommer att vara avgörande framöver. Peter kliver in i en nyinrättad roll som CCO, och han kommer att vara en nyckelspelare i genomförandet av vår nya strategi under Q2. Hans bakgrund är precis vad vi behöver när vi nu accelererar vår tillväxtresa”, avslutar Erik Jivmark.

Peter Alsterberg tillträder sin tjänst senast under Q2 2024.

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Jivmark
VD
[email protected]

Per Andersson
CFO
[email protected]
+46 70 939 5327

Om Sleep Cycle
Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnmonitorering och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilapplikationen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP och har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige.

Downloads