Logotype
Sleep Cycle presenterar uppdaterade finansiella mål
mars 20, 2024, 08:30
Regulatory information
Göteborg 20 mars 2024 - Sleep Cycle offentliggör idag uppdaterade finansiella mål vid en kapitalmarknadspresentation. Sleep Cycles VD och medlemmar ur ledningsgruppen kommer att presentera de uppdaterade finansiella målen och företagets nya affärsstrategi.

Sleep Cycles uppdaterade finansiella mål:

  • Fördubblade intäkter på medellång sikt (tidigare mål var 30% årlig tillväxt)
  • Årlig EBIT marginal om ca 25% (tidigare mål var 20%)

Utdelningspolicyn om 40-60% av årlig vinst efter skatt kvarstår.

”Sleep Cycle har uppvisat kontinuerlig tillväxt under tidigare år men vi är övertygade om att tillväxtpotentialen är större. Det är dags att lägga i en högre växel, och vi har tagit fram en helt ny affärsstrategi med en tydlig målsättning: ökad lönsam tillväxt. Efter en genomgripande analys har flera tillväxtområden identifierats. Genom satsningar på dessa områden säkrar vi framtida ökad tillväxt. Våra uppdaterade finansiella mål är helt klart ambitiösa, men vi har en stark kärnprodukt och ett kompetent team att leverera på våra målsättningar”, säger Erik Jivmark, VD på Sleep Cycle.

Sleep Cycle kommer att presentera den nya strategin och de uppdaterade finansiella målen på en kapitalmarknadspresentation idag kl 10:00 CET. Klicka på länken nedan för att registrera er.

Inbjudan till kapitalmarknadspresentation 

Denna information är sådan som Sleep Cycle AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 20 mars 2024 kl. 8:30 CET.

För mer information kontakta:

Erik Jivmark
VD

[email protected]

Per Andersson
CFO

[email protected]

 

Jonna Grenfeldt 
PR and Communication 
[email protected]
+46 70 735 7539 

Om Sleep Cycle
Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnmonitorering och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilapplikationen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP och har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige.

Downloads