Logotype
Sleep Cycle lanserar "Sleep Cycle Kids" - appen som hjälper föräldrar att förbättra sina barns sömnvanor
februari 23, 2023, 09:00
23 februari 2023, Göteborg - Sleep Cycle, den marknadsledande appen för sömnanalys, tillkännagav idag lanseringen av 'Sleep Cycle Kids'. Den nylanserade appen är baserad på sömnvetenskap och utvecklad för att ge föräldrar ett hjälpmedel för att förbättra sina barns sömnvanor och därmed öka välbefinnandet för hela familjen. 

Sleep Cycle Kids bygger på ett interaktivt sömnschema som anpassar sig till varje enskilt barn. Appen ger föräldrar verktyg för att bestämma den optimala läggtiden, reducera tiden det tar att somna, samt fastställa och ändra beteenden som kan vara problematiska för barnets sömn.

Uppskattningsvis föds 140 miljoner barn varje år och i västerländska samhällen rapporterar ca 20% av föräldrarna att deras spädbarn har sömnproblem.  

Mike Gradisar, Head of Sleep Science för Sleep Cycle AB, kommenterar: 

"Faktum är att bebisar sällan sover hela nätter på egen hand. Vi har lärt oss att om vuxna inte får tillräckligt med sömn påverkas deras prestationsförmåga på alla plan, även i deras föräldraskap. ‘Sleep Cycle Kids' hjälper föräldrar att känna trygghet i sitt föräldraskap. Appen guidar dem genom information som förbättrar deras förståelse för barns sömn och tillhandahåller en rad sömnlösningar - med avstamp i vetenskapliga studier.  'Sleep Cycle Kids' hjälper till att upprätthålla hälsosamma sömnvanor och har en positiv inverkan på sömn, hälsa och humör för både barn och föräldrar”. 

Med lanseringen av 'Sleep Cycle Kids' stärker Sleep Cycle sin position på en växande marknad. Marknaden för sömnhjälpmedel för spädbarn värderas till 325 miljoner USD per år, med en uppskattad sammansatt årlig tillväxttakt på 9,5 % fram till 2026.

Carl Johan Hederoth, VD för Sleep Cycle AB, kommenterar: 

"Vi är stolta över att ha utvecklat en ny app skräddarsydd för att passa det mest värdefulla vi har - våra barn - och möta den växande efterfrågan av sömnhjälpmedel som vårdpersonal och sömncoacher inte alltid har möjlighet att bistå med i hemmet. Genom att erbjuda en heltäckande lösning baserad på sömnforskning och psykologi, med många av de funktioner våra användare uppskattar, kan vi förbättra välbefinnandet för våra användare och deras familjer. På detta sätt positionerar vi oss som den enda sömnappen hela familjen någonsin kommer att behöva."

Sleep Cycle Kids har utvecklats i samråd med Sleep Cycles ledande ingenjörer och sömnexperter, Dr. Li Åslund Ph.D. och Professor Mike Gradisar, klinisk psykolog, Ph.D. och Head of Sleep Science på Sleep Cycle. Gradisars sömnforskning hos spädbarn har presenterats i New York Times, BBC, Forbes och Reuters, och han sitter även med i Advisory Board för Pediatric Sleep Council.

För mer information, besök www.sleepcycle.com eller kontakta:

Per Andersson
CFO and Head of Investor Relations
[email protected]
+46 70 939 5327

Malin Abrahamsson
Head of PR
[email protected]
+46 73 972 6424

Om Sleep Cycle

Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnanalys och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilappen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle (www.sleepcycle.com) är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP med huvudkontor i Göteborg. 
 

Download Sleep Cycle iOS on AppStore

Download Sleep Cycle Android on Google Play


 

1.  https://data.unicef.org/how-many/how-many-babies-were-born-in-2021/

2. https://publications.aap.org/pediatrics/article-abstract/137/6/e20151486/52401/Behavioral-Interventions-for-Infant-Sleep-Problems?autologincheck=redirected

3. https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/baby-care-products-market-report?utm_source=prnewswire&utm_medium=referral&utm_campaign=fmcg_17-nov-21&utm_term=baby-care-products-market&utm_content=rd

4.  https://www.globalmarketestimates.com/market-report/global-infant-sleep-monitoring-market-2419

Downloads