Logotype

Ledningsgrupp

Erik Jivmark

Erik Jivmark

Chief Executive Officer från 1 november 2023

Född: 1982

M.Sc. i Företagsekonomi vid Lunds Universitet. Erik är en erfaren VD med internationell erfarenhet från ledande positioner inom digital produkt och tjänsteutveckling. Erik kommer närmast från rollen som VD för Volvo Car Mobility AB och ansvarig för Volvo Cars Stockholm Tech Hub. Dessförinnan var Erik Global Director of Digital på Volvo Cars AB med bas både i Sverige och USA. Erik har även arbetat på Accenture med fokus på digital och kommersiell transformation.

Aktieinnehav i bolaget: 2 000

Teckningsoptioner: 100 000

Per Andersson

Per Andersson

Chief Financial Officer och Head of Investor Relations sedan 2021

Född: 1983

M.Sc. Civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg. Per är en tillväxtorienterad CFO med bred erfarenhet inom strategi, affärsplanering, kapitalmarknader och finansiell analys. Innan Sleep Cycle arbetade han som CFO på börsnoterade Gapwaves AB. Tidigare erfarenheter inkluderar tjänster hos KPMG Deal Advisory, Mondelez International och PwC. 

Aktieinnehav i bolaget: 3 990

Teckningsoptioner: 25 682 motsvarande 25 682 aktier

Samuel Cyprian

Samuel Cyprian

Chief Product Officer sedan 2021

Född: 1983

M.Sc. Civilingenjör, Datavetenskap vid Uppsala Universitet. Samuel kommer från en lång erfarenhet inom marknadsföring och affärsutveckling. Redan innan sin roll hos Sleep Cycle var Samuel med och bröt ny mark på Spotify. Han var en nyckelperson i growth teamet och var med i den tidiga expansionsfasen. Innan Sleep Cycle arbetade han som tillväxtchef på Projectplace och som CMO på Werlabs.

Aktieinnehav i bolaget: 68 875

Teckningsoptioner: 34 795 motsvarande 34 795 aktier

Mikael Kågebäck

Mikael Kågebäck

Chief Technology Officer sedan 2020

Född: 1981 

Ph.D. Maskininlärning och AI vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. I sin roll som CTO på Sleep Cycle arbetar Mikael bland annat som chef för vårt kärnteknologiteam med vår maskininlärningsforskning. Den forskningen är central för hela Sleep Cycle. Den driver vår verksamhet framåt och gör det möjligt för våra användare att få inblick i sömnkvalitet och vanor. Mikaels tidigare erfarenhet innefattar flera år som doktorand inom maskininlärning och AI på Chalmers, samt som systemarkitekt på H&M hos Extenda och utvecklare för Svenska luftvärnet.

Aktieinnehav i bolaget: 11 496

Teckningsoptioner: 28 237 motsvarande 28 237 aktier

Cecilia Mikkov

Cecilia Mikkov

Chief HR Officer sedan 2021

Född: 1976

B.Sc. i personalvetenskap med inriktning Psykologi vid Stockholms Universitet. Cecilia har gedigen erfarenhet av att bygga och utveckla teknikbolag samt erfarenhet som ledare och ansvarig för frågor som personal, rekrytering och organisationsutveckling i svenska och internationella organisationer. Innan Sleep Cycle arbetade Cecilia på NetEnt i 11 år i ett flertal olika HR-roller, senast som Head of HR CoE. 

Aktieinnehav i bolaget: -

Teckningsoptioner: 19 288 motsvarande 19 288 aktier