Logotype

Ledningsgrupp

Carl Johan Hederoth

Carl Johan Hederoth

Chief Executive Officer sedan 2018

Född: 1980

B.Sc. Informatik vid Handelshögskolan i Göteborg. Med stark entreprenörbakgrund är Carl Johan medgrundare till bland annat MATCHi – Sveriges ledande bokningsplattform för sport. Hans breda kunskap inom produkt och affärsutveckling är grundad i tidigare bakgrund som konsult för en rad olika storbolag inklusive Volvo, Gemalto och Telia.

Aktieinnehav i bolaget: 79 572

Teckningsoptioner: 404 749

Per Andersson

Per Andersson

Chief Financial Officer och Head of Investor Relations sedan 2021

Född: 1983

M.Sc. Civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg. Per är en tillväxtorienterad CFO med bred erfarenhet inom strategi, affärsplanering, kapitalmarknader och finansiell analys. Innan Sleep Cycle arbetade han som CFO på börsnoterade Gapwaves AB. Tidigare erfarenheter inkluderar tjänster hos KPMG Deal Advisory, Mondelez Inter- national och PwC. 

Aktieinnehav i bolaget: 3 990

Teckningsoptioner: 51 057

Samuel Cyprian

Samuel Cyprian

Chief Commercial Officer sedan 2021

Född: 1983

M.Sc. Civilingenjör, Datavetenskap vid Uppsala Universitet. Samuel kommer från en lång erfarenhet inom marknadsföring och affärsutveckling. Redan innan sin roll hos Sleep Cycle var Samuel med och bröt ny mark på Spotify. Han var en nyckelperson i growth teamet och var med i den tidiga expansionsfasen. Innan Sleep Cycle arbetade han som tillväxtchef på Projectplace och som CMO på Wearlabs.

Aktieinnehav i bolaget: 8 125

Teckningsoptioner: 34 794

Mikael Kågebäck

Mikael Kågebäck

Chief Technology Officer sedan 2020

Född: 1981 

Ph.D. Teknik och Datavetenskap vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. I sin roll som CTO på Sleep Cycle arbetar Mikael bland annat som chef för vårt kärnteknologiteam med vår maskininlärningsforskning. Den forskningen är central för hela Sleep Cycle. Den driver vår verksamhet framåt och gör det möjligt för våra användare att få inblick i sömnkvalitet och vanor. Mikaels tidigare erfarenhet innefattar flera år som doktorand inom maskininlärning och AI på Chalmers, samt som systemarkitekt på H&M hos Extenda och utvecklare för Svenska luftvärnet.

Aktieinnehav i bolaget: 51 760

Teckningsoptioner: 28 237

Sandra Hansson

Sandra Hansson

Chief Product Officer sedan 2021

Född: 1987

M.Sc. Informationsteknik samt M.Sc. Industriell Ekologi vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Med fullt fokus på produkt och slutkund samt bred erfarenhet inom digitala konsumentprodukter leder Sandra alla initiativ kopplade till Sleep Cycles produkt. Innan sin tjänst hos Sleep Cycle arbetade Sandra som Senior Product Manager på Spotify. Hon påbörjade sin resa inom produktutveckling som mjukvaruutvecklare på Collector Bank, där hon sedan avancerade till produktägare för konsument- fokuserade onlinetjänster. 

Aktieinnehav i bolaget: 0

Teckningsoptioner: 45 812

Cecilia Mikkov

Cecilia Mikkov

Chief HR Officer sedan 2021

Född: 1976

B.Sc. i personalvetenskap med inriktning Psykologi vid Stockholms Universitet. Cecilia har gedigen erfarenhet av att bygga och utveckla teknikbolag samt erfarenhet som ledare och ansvarig för frågor som personal, rekrytering och organisationsutveckling i svenska och internationella organisationer. Innan Sleep Cycle arbetade Cecilia på NetEnt i 11 år i ett flertal olika HR-roller, senast som Head of HR CoE. 

Aktieinnehav i bolaget: 0

Teckningsoptioner: 14 063