Logotype

Ledningsgrupp

Erik Jivmark

Erik Jivmark

Chief Executive Officer sedan november 2023

Född: 1982

M.Sc. i Företagsekonomi vid Lunds Universitet.

Erik är en erfaren VD med internationell erfarenhet från ledande positioner inom digital produkt och tjänsteutveckling. Innan Sleep Cycle var Erik VD för Volvo Car Mobility AB och ansvarig för Volvo Cars Stockholm Tech Hub. Dessförinnan var Erik Global Director of Digital på Volvo Cars AB med bas både i Sverige och USA. Erik har även arbetat på Accenture med fokus på digital och kommersiell transformation.

Aktieinnehav i bolaget: 4 000

Teckningsoptioner: 200 000

Elisabeth Hedman

Elisabeth Hedman

Chief Financial Officer och Head of Investor Relations sedan juni 2024

Född: 1985

M.Sc. Civilekonom vid Linköpings Universitet

Elisabeths erfarenhet av att leda och driva ekonomifunktioner och tillväxt demonstrerar inte bara hennes ledarskapsförmåga utan understryker också hennes strategiska vision. Elisabeth kommer närmast från sitt uppdrag som CFO på TimeEdit och har tidigare även arbetat på Norion Bank.

Aktieinnehav i bolaget: -

Teckningsoptioner: 100 000

Mikael Kågebäck

Mikael Kågebäck

Chief Technology Officer sedan 2020

Född: 1981 

Ph.D. Maskininlärning och AI vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

I sin roll som CTO på Sleep Cycle arbetar Mikael bland annat som chef för vårt kärnteknologiteam med vår maskininlärningsforskning. Den forskningen är central för hela Sleep Cycle. Den driver vår verksamhet framåt och gör det möjligt för våra användare att få inblick i sömnkvalitet och vanor. Mikaels tidigare erfarenhet innefattar flera år som doktorand inom maskininlärning och AI på Chalmers, samt som systemarkitekt på H&M hos Extenda och utvecklare för Svenska luftvärnet.

Aktieinnehav i bolaget: 12 246

Teckningsoptioner: 128 237

Peter Alsterberg

Peter Alsterberg

Chief Commercial Officer sedan april 2024

Född: 1977

M.Sc. i Företagsekonomi, Strategisk marknadsföring vid Stockholms universitet.

Peter har 20 års erfarenhet som management- och strategikonsult inom ett brett spektrum av branscher på globala marknader. Innan Sleep Cycle var Peter Executive Vice President, Sverige, Danmark och Finland på frog (en del av Capgemini Invent). Peter har tidigare haft rollen som Vice President på Capgemini Invent samt affärsrådgivare och projektledare på Nordea.

Aktieinnehav i bolaget: 10 000

Teckningsoptioner: 100 000

Petter Höglander

Petter Höglander

Chief Product Officer sedan april 2024

Född: 1985

B.Sc. i Marknadsföring, Design och projektledning vid Stockholms Universitet.

Petter har lång erfarenhet av att driva tillväxt för prenumerationsbaserade produktföretag inom B2C. Petter har tidigare haft ett flertal centrala roller på företag som Teemyco, Epidemic Sound, Record Union och MTG/Viaplay.

Aktieinnehav i bolaget: -

Teckningsoptioner: 100 000