Logotype
Sleep Cycle deltar på AI-seminarium och presenterar teknologi bakom sömnanalys
mars 15, 2022, 10:00
Sleep Cycle kommer att delta på Redeye Artificial Intelligence Seminar den 16 mars 2022. Vid seminariet kommer Mikael Kågebäck, CTO på Sleep Cycle och doktor i maskininlärning från Chalmers Tekniska Högskola, att presentera Sleep Cycles teknologi för sömnanalys som bygger på maskininlärning kombinerat med över en halv miljard nätter av analyserad sömn.

Sleep Cycles sömnanalys baserad på maskininlärning
Maskininlärningsalgoritmen som utvecklats av Sleep Cycle är baserad på forskning inom detektering av ljudhändelser och faller inom kategorin moderna artificiella neurala nätverk, även känd som ”deep learning”. Det neurala nätverket tränas med hjälp av ett molnbaserat kluster på ett dataset bestående av 4,9 miljoner annoterade 10-sekunder långa ljudklipp från 500 tusen unika individer. Modellarkitekturen och datamängden tillsammans, möjliggör för Sleep Cycle att analysera när användaren sover eller är vaken med hög precision samt att upptäcka flera ljudhändelser samtidigt, som exempelvis snarkning, andning och rörelser i sängen.

Sleep Cycles presentation startar kl 12:45 och efterföljs av en paneldiskussion ledd av Redeyes analytiker. Presentationen sänds digitalt.

Länk till eventet: https://www.redeye.se/events/828850/artificial-intelligence-seminar-2022

För mer information se www.sleepcycle.com eller kontakta:

Per Andersson
CFO och Head of Investor Relations

[email protected]
+46 70 939 5327

Malin Abrahamsson
Head of PR
[email protected]
+46 73 972 6424

Om Sleep Cycle
Med miljoner dagliga aktiva användare och över två miljarder nätter analyserade i fler än 150 länder är Sleep Cycle den ledande appen för sömnmonitorering och en av de mest använda tjänsterna för förbättring av sömnhälsa världen över. Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Sedan lansering 2009 har Sleep Cycle hjälpt miljoner människor förstå sina sömnvanor och förbättra sin sömn. Mobilapplikationen hjälper användare somna lättare, läser av och analyserar sömnen under natten, väcker användaren i lätt sömnfas och ger insikt i hur sömnkvalitet på bästa sätt förbättras. Sleep Cycle är en av världens mest omfattande källor för sömnstatistik och bidrar till sömnforskning och rapportering över hela världen. Sleep Cycle är noterat på Nasdaq Stockholm under tickern SLEEP och har sitt huvudkontor i Göteborg, Sverige.

Downloads